Utrecht licht op tijdens tweede editie van de Nedal Utrecht Night Run

images

Bijna 2000 sportievelingen hebben op unieke wijze Utrecht ontdekt tijdens de tweede editie van de Nedal Utrecht Night Run. Een gezellige avondloop, vol met toffe lichtanimaties, entertainment en muziekpunten langs een sfeervol parcours van 8,5 km.

Zodra de avond is gevallen maken de eerste enthousiastelingen zich klaar voor het nachtelijke avontuur door Utrecht. Opgetuigd met een headlight en met een verlichte Domtoren op het startnummer stellen de eerste deelnemers zich rond 19.15 uur op voor de eerste startwave. De sfeer zit er bij de start al goed in en met een spectaculair lichtgevend startschot worden de eerste deelnemers de duisternis ingestuurd.

Direct na de start staat de deelnemers al een flinke beproeving te wachten en moeten zij de trappen bij het Centraal station ‘beklimmen’. Eenmaal onderweg worden de deelnemers op verschillende plekken verrast door spectaculair entertainment, zoals een vuuract, een LED jongleur en een gezellig straatorkest. Halverwege het parcours verlicht Molen de Ster de speciaal ingerichte verzorgingspost, waar de deelnemers met wat water even op adem kunnen komen. Het parcours voert de deelnemers hierna langs een mooi verlichte fontein en verschillende groepjes danseressen die ervoor zorgen dat de deelnemers niet alleen rennend, maar ook dansend het parcours afleggen. In de laatste kilometer richting de finish lopen de deelnemers langs een spetterend pianospel van de Keys of Light' op het Domplein. Een bijzonder muziek- en lichtkunstwerk van de Utrechtse studio Mr. Beam die de Domtoren spectaculair verlicht. Veel lopers stoppen even om dit mooie schouwspel te aanschouwen en een selfie te nemen. “Dat kan ook, want er is geen tijdregistratie. Avontuur en genieten staat voorop bij het concept van de Night Runs”, zegt Remco Bruijns, organisator van de Nedal Utrecht Night Run.

De eerste fanatiekelingen komen vol enthousiasme de finish over. “De gezelligheid zat er goed in en het entertainment onderweg zorgden voor een unieke loopbelevenis. Wij hebben genoten”.

Na de run is het tijd voor de afterparty en een drankje. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en nog nagenieten van de run, zorgt de Utrechtse band Mooi Weer Op Straat voor een gezellige afsluiting van een onvergetelijke editie van de Nedal Utrecht Night Run.

De Utrecht Night Run is onderdeel van de Night Run serie